Gorki orasi više nisu problem, jer pomoću 3 jednostavna trika možete da rešite problem.

Vreme praznika i slava zahteva da u kući imate orahe. Od njih možete da spremite različita jela i deserte, kao što su reforma, kocke sa orasima ili čak svečana salata. Ali, može da se desi da orasi koje ste kupili budu gorki. Više ne morate da brinete, jer postoji rešenje i za to. Saznajte koja su to 3 savršena trika koja će pomoći svakoj domaćici da napravi ukusna jela ili poslastice. Imajte na umu da gorčine možete da se rešite samo ako ona nije nastala nepravilnim uslovima skladištenja ili kvarenjem oraha.

profimedia0295527110.jpg
Profimedia 

Kako da orasi ne budu gorki

Operite ih

Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju dosta vode sobne temperature. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film će biti uklonjen sa oraha, što je izvor gorčine.

Potopite ih

Ako ne želite da gubite vreme na pranje oraha, jednostavno ih potopite u vodi na pola sata. U ovom slučaju koristite ključalu vodu.

orah-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Ispecite ih

Ponekad se gorčina može ukloniti zagrevanjem u tiganju. Vredi napomenuti da ovaj način ne samo da uklanja film, već i daje orašastim plodovima veoma zanimljiv ukus. Međutim, imajte na umu da kao rezultat prženja, jelo više neće biti istog ukusa.

(Kurir.rs/ Stvar ukusa)

Bonus video:

02:39
BILI SMO NA NAJSKROMNIJEM DOČEKU U STILU NAŠIH PREDAKA: Proslava pored ognjišta, uz smokve i orahe (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija