TURSKA PILEĆA ČORBA: Okrepljujuća i puna vitamina, idealna za hladno vreme, a mnogo lako i BRZO se sprema! (RECEPT)
Turska pileća čorba je prepuna raznovrskog povrća, belog mesa, rezanaca i odlična je ako želite da ojačate organizam.
Ako želite da ojačate imunitet u sezoni virusa i gripa, najbolje je da jedete pileću supu. Pored nje postoje i čorbe i potaži koji su takođe puni vitamina i minerala i koji će ojačati vaš organizam.
Isprobajte i recept za pileću čorbu kakvu Turci prave, koja je puna raznovrsnog povrća, zdravog belog mesa, ali i rezanaca. Ako želite umesto kupovnih možete da koristite i domaće rezance. Lako i brzo se sprema, a može da se jede i kao obrok.
Sastojci:
- 1 pileći file
- sušeni ruzmarin
- 3 kašike brašna
- 1 crni luk
- maslinovo ulje
- 30 g putera
- 1 štap celera
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 1 ljuta paprika
- 2 čena belog luka
- 1,7 l pilećeg bujona
- 100 g rezanaca
- sušeni i svež peršun
- lovorov list
Priprema:
- Belo meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite sušenim ruzmarinom i brašnom (1 kašika). Dobro promešajte i ostavite 20 minuta.
- Crni luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju i puteru. Zatim dodajte sitno seckani celer i rendanu šargarepu.
- Kada povrće malo omekša dodajte sitno seckanu ljutu i običnu papriku, kao i beli luk.
- Ostavite da se krčka na laganoj vatri nekih 10 minuta.
- Dodajte brašno (2 kašike) i dobro promešajte, pa sipajte pileći bujon (200 ml) i dobro promešajte da nema grudvica. Dodajte preostali bujon i kuvajte 10 minuta, poklopljeno.
- Za to vreme propržite meso, pa ga dodajte u supu, kao i rezanca. Stavite lovorov list i suvi peršun, promešajte i kuvajte poklopljeno još 15 minuta.
- U gotovu supu dodajte seckani svež peršun.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
ZELENSKI ODBIO DA POTPIŠE TRAMPOVU PONUDU: „Taj dokument nije spreman, ne štiti Ukrajinu“! Poljski premijer uputio HITAN apel Evropljanima (VIDEO)