Napravite savršene sitne kolače koji se ne peku za predstojeće praznike i slave i uživajte sa svojom porodicom i prijateljima.

Kada dođe vreme slava i praznika često nam je najlakše da napravimo sitne kolače koji se ne peku. Oni ne samo da štede vreme, već od iste smese možemo praviti različite oblike i tako uštedeti i novac. U nastavku pročitajte nekoliko saveta i trikova kako da vam ovi sitni kolači uvek budu savršeni!

Iako svi znamo da su kolači s puterom ukusniji, nepečene kolače bolje je praviti s margarinom - duže traju i manje su osetljivi na toplotu. Posni kolači bez margarina mogu dugo da stoje i vrlo često su mnogo ukusniji posle nekoliko dana.

profimedia0091841964.jpg
Profimedia 

Od smese za kuglice možete da napravite i salamicu, piramidu, običan kolač koji ćete seći na štanglice, pa i košnice - izaberite oblik koji vam se najviše dopada.

Najjednostavnija smesa za pravljenje raznih oblika nepečenih kolača pravi se od ratluka i šećera u prahu - sastojke umesite i dodajte ekstrakt i boju po želji. Od iste smese možete da pravite i figurice za torte (umesto mase od marcipana, koja je daleko skuplja).

profimedia0208535444.jpg
Shutterstock 

Mnogi nepečeni kolači trebalo bi da se suše - zato ih ne odlažite odmah u limene kutije ili frižider. Neka odstoje na vazduhu bar 2-3 sata.

Kad poslužujete sitne nepečene kolače, neka vam princip bude raznolikost: crveni kolači ne bi trebalo da stoje pored drugih crvenih, kao što ni kuglice ne bi trebalo da grupišete na jednom mestu. Najbolje da se smenjuju boje, oblici, ukusi...

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:07
KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija