Kupovne kocke za supu često mogu da budu pune nepotrebnih konzervansa, zato je mnogo bolje napraviti domaću verziju. Na ovaj način možete prilagoditi sastojke, ali i količinu začina.

profimedia0676126578.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 1 manji krompir
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manja tikvica
  • 1 manja glavica luka
  • pola vezice peršina
  • 100 grama soli
  • kašika ulja
povrce-3.jpg
Profimedia 

Priprema:

Sve sastojke sitno naseckajte i stavite u teflonsku tiganj u kojoj se sastojci neće zalepiti za dno, nalijte malo vode i prodinstajte dok ne ispari sva tečnost koju će pustiti povrće. Dodajte so i ulje i nastavite da mešate još nekoliko minuta, piše 24sata.hr.

Sameljite sve sastojke i vratite na tiganj kako bi se malo osušili. Kada dobijete smesu gustu poput testa, maknite je sa vatre i rasporedite po papiru za pečenje. Napravite od smese pravougaonik debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati.

seckanje-povrca-shutterstock-113661349-1.jpg
Shutterstock 

Nakon toga naseckajte na kockice. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider - to je pravilan način čuvanja. Od ove smese se dobija 9 kockica, a povrće se može izmeniti po želji i ukusu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:46
DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI Izvor: Kurir televizija