Saznajte kako da sačuvate bundevu tokom zime i koje je mesto idealno za to.

Od bundeve se mogu praviti različiti specijaliteti, a oni su posebno popularni tokom jeseni i zime. Da biste u ovom periodu imali uvek svežu bundevu morate je čuvati na pravilan način i trajaće vam mesecima.

Najbolje mesto za čuvanje bundeve je podrum ili ostava. Tamo je najlakše stvoriti odgovarajuće uslove poput toga da je prostorija suva i tamna, da ima ventilaciju i da je temperatura od 5-10 stepeni. Ako se neki od ovih uslova ne poštuje, rok trajanja bundeve se značajno smanjuje. Na primer, visoka vlažnost smanjuje ovaj period za 2 ili čak 3 meseca. Bitna stvar kod čuvanja bundeve u podrumu je da ih ne postavljate direktno na zemlju ili pod, već da ih stavite na policu ili neke daske.

bundeva-shutterstock-562895437-1.jpg
Shutterstock 

Kako čuvati isečenu bundevu

Bundevu isecite na kriške, odstranite koru pa unutrašnjost isecite na kockice. Potom ih stavite u kesu za zamrzivač pa u pregradu za povrće frižidera. U ovom obliku bundeva se može čuvati do 10 dana. Ako je umesto u kesu zamotate u foliju rok se produžava na mesec dana.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:49
KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Izvor: Kurir televizija