Paradajz čorba je čorba sa paradajzom kao primarnim sastojkom. Može se služiti topla ili hladna, a može se praviti na razne načine.

Može biti glatke teksture, a postoje i recepti koji sadrže delove paradajza, krema, pilećeg ili biljnog bujona, rezance, delove drugog povrća i ćufte.

Popularni prelivi za čorbu od paradajza uključuju pavlaku ili krutone. U nastavku pogledajte recept za paradajz čorbu koja se brzo sprema.

profimedia0361830279.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 500 ml paradajz soka
  • so, biber, kocka za supu, svež peršun
  • rezanca za supu
  • pola glavice crnog luka
  • ulje
  • 6 čaša vode
profimedia0312290486.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Na ulju prodinstati seckan crni luk. Dodati paradajz sok i vodu, pa kad počne da vri voditi računa jer se stvara pena koju treba skinuti.
  2. Ubacite kocku za supu, biber i još malo soli po potrebi.
  3. Pred kraju stavite rezanca i kada ona omekša čorba je gotova. Peršun stavite na kraju.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:08
KAKO SE OPORAVITI OD KOVIDA: Jedna stvar u oporavku je POSEBNO važna Izvor: Kurir televizija