Najpoznatija jela koja se prave od kiselog kupusa su svakako sarme i podvarak.

Svaka domaćica koja drži do sebe bar jednom je spremala podvarak, ali ovaj španski recept će vas ostaviti bez daha.

U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko-kiselo-ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite.

profimedia0169895792.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 1 kg kupusa ribanca
  • 200 g suvih šljiva
  • 2 crna luka
  • lovor
  • slanina
  • 1-2 kašičice ljute tucane sudžuk paprike
  • 4 krmenadle
  • vode
  • so
  • ulje
132889-shutterstock366448937-ls.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  1. Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom.
  2. Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji.
  3. Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle.
  4. Pokrijte alu folojim i pecite na 180 stepeni oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:49
KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija