Punč je, uz kuvano vino najpopularnije alkoholno zimsko piće. Mi vam donosimo recept za ovaj napitak sa dodatkom čokolade.

Punč je vrsta koktela koji se sastoji od grudvica voća i soka. Postoje različite vrste recepta i varijanti koji mogu biti s alkoholom ili bez. Punč se pojavio prvi put u 17. veku. Obično se servira u činiji koju nazivamo i činija za punč. Ne morate da čekate praznike da biste uživali u ovom aromatičnom napitku - napravite ga sada.

screenshot-4.jpg
Foto: Printscreen

Sastojci:

  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g mlečne čokolade
  • 400 ml mleka
  • 150 ml ruma
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Sipajte mleko, dodajte obe vrste čokolade, pa ih polako otopite na nižoj temperaturi.
  2. Kada se otopi ubacite rum i so i malo pojačajte vatru kako bi punč provrio.
  3. Kuvajte nekoliko minuta, pa sklonite s vatre i odmah poslužite.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:12
ŠLJIVOVICA NA UNESKOVOJ LISTI! Proizvođač: Zna se šta je PRIRODNO, a šta veštačko piće! NAJBOLJA RAKIJA SE PRAVI OD OVE ŠLJIVE Izvor: Kurir televizija