Za sve ljubitelje svinjskog mesa ovaj obrok je nešto što će zavoleti od prvog zalogaja.

Bilo da rebarca pravite kod kuće u rerni ili roštiljate u prirodi sa ovim receptom nećete pogrešiti. Tajna je u marinadi od meda i senfa koja će učiniti da se meso lepi za prste i bude ukusnije. Biće lepše nego iz restorana.

profimedia0311025320.jpg
Profimedia 

Sastojci

  • 1 kg svinjskih rebaraca
  • Za marinadu:
  • 4 kašike senfa
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 3 kašike meda
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so
stockphotoglassjarwithhoneyandawoodenstickonawhitebackgroundpouringaromatichoneyintojar1655874790.jpg
Shutterstock 

Priprema: Svinjska rebra dobro posolite i premažite senfom. Pripremite marinadu tako što ćete u jednoj činiji pomešati maslinovo ulje, med, jabukovo sirće. Prelijte preko rebaraca i marinirajte meso najmanje 2 sata, a ako je moguće i duže. Nakon toga izvadite rebarca i stavite na pleh sa pek papirom i pecite na 180 stepeni. Povremeno okrenite i premažite marinadom. Pecite dok se odozgo ne zapeče lepo.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:49
KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija