NAPRAVITE NAJUKUSNIJA SVINJSKA REBARCA: Marinada od senfa i meda čini da se meso lepi za prste, a ukus bogovski! (RECEPT)
Za sve ljubitelje svinjskog mesa ovaj obrok je nešto što će zavoleti od prvog zalogaja.
Bilo da rebarca pravite kod kuće u rerni ili roštiljate u prirodi sa ovim receptom nećete pogrešiti. Tajna je u marinadi od meda i senfa koja će učiniti da se meso lepi za prste i bude ukusnije. Biće lepše nego iz restorana.
Sastojci
- 1 kg svinjskih rebaraca
- Za marinadu:
- 4 kašike senfa
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 3 kašike meda
- 4 kašike maslinovog ulja
- so
Priprema: Svinjska rebra dobro posolite i premažite senfom. Pripremite marinadu tako što ćete u jednoj činiji pomešati maslinovo ulje, med, jabukovo sirće. Prelijte preko rebaraca i marinirajte meso najmanje 2 sata, a ako je moguće i duže. Nakon toga izvadite rebarca i stavite na pleh sa pek papirom i pecite na 180 stepeni. Povremeno okrenite i premažite marinadom. Pecite dok se odozgo ne zapeče lepo.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega