KADA SE KORISTI MEKO, A KAD OŠTRO BRAŠNO: Iako su razlike male, postoji TRIK za najbolje kiflice, kolače i palačinke
Sigurni smo da ste i vi nekad bili u dilemi koje brašno treba da koristite za pripremu nekog recepta - oštro ili meko. Meko brašno je finije mleveno, dok je oštro brašno nešto grublje strukture, jer nije tako temeljno samleveno.
Iako je baš minimalna razlika između ove dve vrste brašna, ipak je potrebno koristiti određeno kako bi vam recept uspeo u potpunosti.
Tako se recimo za razvučeno testo poput onog za bundevaru, sirnice i štrudle koristi meko brašno, isto kao i kod pripreme hleba i peciva kao i lisnatog testa. Oštro brašno je idealno za recimo njoke, kolače od dizanog testa, prhke kolače, pohovanje...
Oštro brašno: kolači od dizanog testa, njoke, za pohovanje, palačinke, prhki kolači, za zgušnjavanje jela, princes krofne, ekleri..
Meko brašno: hleb, peciva, krofne, mafini, testenina..
Ono sa čim nećete pogrešiti je mera pola oštrog, pola glatkog. Tako sigurno svaki recept uspeva.
(Kurir.rs/ Stvar ukusa)
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)