Spanać je izuzetno zdrav, a dodatni plus je što se brzo i lako sprema. Kombinuje se i uz jaja, viršle, meso, a može da se služi i sa prženicama.

Ako želite da napravite najkremastiji spanać koji će se baš svima dopasti, onda u njega dodajte pinjole koje daju poseban šmek i kuvajte ga sa pavlakom za kuvanje.

spanac.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 kg spanaća
  • 6 čenova belog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • 4-5 pinjola
profimedia0170199638.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

  1. Na malo ulja propržite cele čenove belog luka i pinjole. Zatim izvadite iz šerpe.
  2. Skuvajte spanać koji ste očistili, pa beli luk, pinjole i spanać stavite u blender.
  3. Dobro izblendirajte i vratite u šerpu u kojoj ste pržili beli luk i pinjole.
  4. U pavlaku za kuvanje sipajte kukuruzno brašno i dobro promešajte, ne smeju da ostanu grudvice. Sipajte u spanać i kuvajte još 10-ak minuta, uz neprestano mešanje.

(Kurir.rs/stvar ukusa)

Bonus video:

06:18
JEDVA SAŽVAKALE RUČAK! Snajka oduševila umećem, a majka zabrljala REĐALI SE NEPRIJATNI KOMENTARI I JOŠ GORE OCENE Izvor: Kurir televizija