Predstavljamo vam recept za kremastu poslasticu koja se veoma brzo pravi, a naročito će se dopasti onima koji vole slatkiše s aromom kafe.

Kapućino torta je veoma jednostavan desert za pripremu. Sastoji se od 3 sloja, prvi je keks, drugi fil od slatke pavlake, a treći je kapućino smesa. Ova torta biće savršen dodatak vašoj omiljenoj kafi. Možete je pripremiti za svaku priliku, pa čak i za praznike. Sigurni smo da će se dopasti vašim gostima.

kapucino-torta.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 kakao keksa
  • 1 providni žele
  • 250 ml tople vode
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 60 g čokoladnog kapućina u prahu
  • 1 kašičica želatina
  • 40 ml vrele vode
  • 50 g crne čokolade
screenshot-4.jpg
Foto: Printscreen

Priprema:

  1. Providni žele rastvoriti u 250 ml vrele vode, ostaviti da se ohladi.
  2. Ohlađenu slatku pavlaku sa dodatkom šećera u prahu umutiti u čvrstu penu. Zatim podelite fil na 2 dela.
  3. U jedan deo sipajte ohlađen žele, muteći na maloj brzini.
  4. Pleh dimenzija 20×20 cm obložite papirom za pečenje. Stavite kakao keks na dno. Na keks namazati pripremljenu fil sa želeom. Stavite sve u frižider da se stegne.
  5. Kašičicu želatina rastvorite u 40 ml vrele vode. U drugi deo fila dodati 60 g čokoladnog kapućina i uliti ohlađen želatin.
  6. Pripremljenu smesu sipajte na tortu. Pospite vrh torte rendanom crnom čokoladom.
  7. Stavite sve u frižider na nekoliko sati.

(Kurir.rs/Stvarukusa)

Bonus video:

00:36
Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi Izvor: Kurir