Punjene paprike su tradicionalno srpsko jelo i obično se pune mlevenim mesom i pirinčem.

Danas postoji puno modernih verzija ovog recepta, pa tako možete da napravite pečene, pa pohovane paprike, paprike punjene sirom i zapečene u rerni...

paprika.jpg
Foto: Printscreen/Youtube

Ovaj recept će vas oduševiti svojom jednostavnošću, a to je da sirove paprike napunite nadevom od sira i maslina i stavite u frižider. Ukusno jelo koje ne zahteva puno vremena ni truda.

Sastojci:

  • 2 paprike
  • 5 zelenih maslina
  • 3 crne masline
  • 50 g dimljenog lososa
  • mirođija
  • 150 g feta sira
  • 150 g krem sira
punjene-prparike.jpg
Foto: Printscreen/Youtube

Priprema:

Paprike očistite od semenki i skinite vrh. Masline iseckajte, kao i losos i mirođiju.

paprikee.jpg
Foto: Printscreen/Youtube

Takođe i vrh paprike isecite (tamo gde je peteljka). Pomešajte i dodajte krem sir i fetu.

Posolite i pobiberite, pa sjedinite. Napunite paprike i stavite u frižider na sat vremena.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:26
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE", recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju! Izvor: Kurir televizija