Dobro je poznato da je italijanska kuhinja jedna od najpopularnijih na svetu, a u našim krajevima se toliko odomaćila, da mnoge specijalitete koji nam dolaze iz ove zemlje doživljavamo kao sopstvene.

Mnogima su glavne asocijacije na italijansku kuhinju čuvene pice i paste, a kad isprobate recept za napolitanske ćuftice polpette, sigurno ćete ih uvrstiti na listu svojih omiljenih jela.

dsc-0208.jpg
Foto: Promo

Tajna izvrsnog ukusa polpette ćuftica je u pažljivo biranim sastojcima, a njihova priprema je jednostavnija nego što mislite. Kuvari restorana “Campania PizzaGourmet” podelili su sa nama oroginalan recept za napolitanske ćuftice koje će bez sumnje zadovoljiti svačija nepca.

SASTOJCI:

  • 250 g mlevenog junećeg mesa
  • 65 g sira parmigiano reggiano
  • 30 g sira mozzarella
  • paradajz-pelat San Marzano
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 stabljika celera
  • 1 šargarepa
  • so, biber
  • svež bosiljak
dsc-0230.jpg
Foto: Promo

PRIPREMA:

Dinstati paradajz na maslinovom ulju s lukom, šargarepom i celerom na srednjoj vatri oko 45 minuta. Začiniti po ukusu, a pri kraju dodati svež bosiljak. Umesiti meso sa nasitno izrendanim parmezanom i kockicama mocarele. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni, pa prebaciti u vatrostalnu posudu, preliti paradajz-pelatom i zapeći u rerni oko 15 minuta. Odozgo narendati parmezan i ukrasiti bosiljkom.

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

campagna-mapa-za-web2.jpg
Foto: Promo

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:26
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE", recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju! Izvor: Kurir televizija