NAPRAVITE SAMI NAPOLITANSKE ĆUFTICE POLPETTE: Donosimo vam recept najboljih italijanskih kuvara koji ćete obožavati
Dobro je poznato da je italijanska kuhinja jedna od najpopularnijih na svetu, a u našim krajevima se toliko odomaćila, da mnoge specijalitete koji nam dolaze iz ove zemlje doživljavamo kao sopstvene.
Mnogima su glavne asocijacije na italijansku kuhinju čuvene pice i paste, a kad isprobate recept za napolitanske ćuftice polpette, sigurno ćete ih uvrstiti na listu svojih omiljenih jela.
Tajna izvrsnog ukusa polpette ćuftica je u pažljivo biranim sastojcima, a njihova priprema je jednostavnija nego što mislite. Kuvari restorana “Campania PizzaGourmet” podelili su sa nama oroginalan recept za napolitanske ćuftice koje će bez sumnje zadovoljiti svačija nepca.
SASTOJCI:
- 250 g mlevenog junećeg mesa
- 65 g sira parmigiano reggiano
- 30 g sira mozzarella
- paradajz-pelat San Marzano
- 1 glavica crnog luka
- 1 stabljika celera
- 1 šargarepa
- so, biber
- svež bosiljak
PRIPREMA:
Dinstati paradajz na maslinovom ulju s lukom, šargarepom i celerom na srednjoj vatri oko 45 minuta. Začiniti po ukusu, a pri kraju dodati svež bosiljak. Umesiti meso sa nasitno izrendanim parmezanom i kockicama mocarele. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni, pa prebaciti u vatrostalnu posudu, preliti paradajz-pelatom i zapeći u rerni oko 15 minuta. Odozgo narendati parmezan i ukrasiti bosiljkom.
Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.
(Kurir.rs)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore