Ukusni i aromatični napici su idealni za hladno zimsko vreme. U toku praznika, bilo da više volite toplu, porodičnu atmosferu ili da sedite u nekom odličnom restoranu, najviše će vas obradovati kuvano vino.

Em je ukusno, em će vas utopliti, a kod kuće možete da ga napravite kao profesionalci. Neka vaš dom miriše na cimet i muskatni oraščić, jer nema boljeg osećaja kada sve oko vas odiše duhom praznika.

dsds.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 1 l vina
  • 4 kašike šećera
  • 3-4 karanfilića
  • cimet
  • muskatni oraščić
  • 2 zvezdasta anisa
  • 1 pomorandža

Priprema:

  1. Sipajte vino u šerpu, pa dodaje šećer, karanfilić i zvezdasti anis.
  2. Promešajte i kuvajte dok ne provri.
  3. Na kraju dodajte malo cimeta i muskatnog oraščića i promešajte.
  4. Poslužite toplo uz krišku pomorandže.

(Kurir.rs/stvar ukusa)

Bonus video:

00:49
Italijansko vino našlo put do kineskog stola  Izvor: Kineski radio Internacional