OVO JELO JE NEIZOSTAVNO NA BOGOJAVLJENSKOJ TRPEZI! Svaka domaćica zna da ga pripremi: Evo lakog i brzog recepta!
Pihtije su jedno od jela koja su tradicionalno srpska i koji mnogi vole. Običaj je da ih pripremamo na Krstovdan, kada se inače posti, jedemo ih na Bogojavljenje u čast krštenja Isusa Hrista. One su nezaobilazne i na slavi Sveti Jovan.
Sastojci:
- 6 litra vode
- 5 sirovih svinjskih nogica
- Oko 1 kg suve svinjske butkice
- 500 g mesa od buta u komadu
- 4 kafene kašičice soli
- 2 glavice belog luka
Priprema:
U vodu staviti nogice i so i kuvati oko 4 sata na tihoj vatri. Dodati suvu butkicu i meso od buta (u komadu) i kuvati još 2 sata. U toku kuvanja obavezno skidati penu i masnoću koja se sakupi na površini vode.
Nakon 6 sati kuvanja izvaditi iz vode sav sadržaj koji se kuvao. Nogice baciti, a ostalo meso očistiti od kostiju i iscepkati na sitne komade. Komadiće mesa pomešati sa ispasiranim belim lukom.
Poređati tanjire (ili pleh) i u njih sipati proceđenu vodu u kojoj se kuvalo meso i nogice, pa dodati iscepkane komadiće mesa pomešanog sa lukom. Ostaviti u hladnoj prostoriji (ili frižideru) da se pihtije dobro stegnu.
(Kurir.rs/Espreso)
Bonus video:
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA