NAŠE BAKE SU GA ČESTO PRAVILE! Uz ovaj RECEPT vraćamo se pravo u DETINJSTVO: Kolač s čokoladom i orasima iz tepsije nestaje u dahu
Ovaj kolač naše bake su rado pripremale, a kada god bi se našao na dnevnom redu nestajao bi iz pleha i pre nego što bi iko primetio. Ipak, manje domaćica danas zna kako da ga primeni, pa vam recept koji nas vraća u detinjstvo ostavljamo u nastavku.
Sastojci za biskivit:
- 1 jaje
- 180 g šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml mleka
- 50 g mlevenih oraha
- 150 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Sastojci za krem:
- 125 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
- 250 ml mleka
- 8 kašika šećera
- 230 g mlevenih oraha
Za dekoraciju:
- mleveni orah
Priprema:
Za kolač s orasima i čokoladom posudu staviti jaje pa dodati šećer, ulje, mleko, vanilin šećer, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene orahe pa sjediniti mikserom. Tepsiju dimenzija 21 x 24 cm puljiti i posuti s brašnom ili obložiti pek papirom. Pripremljenu smesu za biskvit izliti u tepsiju i lepo rasporedite smesu. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30-35 minuta.
Za kremu u odgovarajuću posudu staviti narezani margarin, iskidanu čokoladu za kuvanje, mleko i šećer. Kuvati na niskoj temperaturi dok se sastojci ne istope. Posudu skloniti s ringle pa dodati mlevene orahe i sve sjediniti u finu, glatku kremu. Vruću kremu preliti preko biskvita i ujednačeno rasporediti. Kolač s orasima i čokoladom treba da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Posuti ga s mlevenim orasima i rezati u željene oblike, štanglice, kocke…
(Kurir.rs/Trpeza.alo.rs)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega