BILO DA IH ZOVETE RUSKE KAPE ILI ŠUBARE UKUS JE NENADMAŠAN: Ovo je kolač koji generacije obožavaju, evo kako se pravi! (RECEPT)
Ovo je detaljan recept za najbolje ruske kape, kolač kome malo ko može da odoli.
Ruske kape ili šubare su kolač kojem zbog kombinacije kokosa i čokolade skoro niko ne može da odoli. Domaćice su se nekada takmičile čije šubare će biti lepše i ukusnije. Donosimo vam precizan i detaljan recept, po kome će i oni koji nisu vični u kuhinji dobiti više nego dobar rezultat.
Za biskvit:
- 4 jajeta
- 100 gr šećera
- 2 kašike ulja
- 2 kašike čokoladnog mleka
- 5 punih kašika brašna
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika rendane čokolade
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 500 ml mleka
- 100 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 puding od slatke pavlake
- 1,5 kašike gustina
- 100 gr maslaca
- Za preliv i posipanje:
- 100 gr čokolade
- 1 kašika ulja
- 60 gr kokosa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i rendanom čokoladom. Sve izjednačiti i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15 -20 minuta. Ohlađen biskvit vaditi sa manjom okruglom čašom. Nakon toga skuvati puding i zasladiti po želji, pa ohladiti.
Maslac umutiti sa malo šećera pa ubaciti u hladan puding i izmešati. Mazati kašičicom sa dosta krema izrezan biskvit i lepiti sa drugim biskvitom. Namazati krem i spolja pa uvaljati u kokos. Za preliv čokoladu istopiti sa kašikom ulja, pa preliti kapice. Ostaviti kapice da se stegnu, pa ih servirati.
(Kurir.rs/Stil)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega