Kombinacijom jednostavnih sastojaka dobija se ovaj divan kolač za koji vam nisu potrebni ni mleko ni jaja. Malo brašna, oraha, pekmeza, keksa i čokolade čine ovaj kolač u isto vreme veoma ukusnim, a laganim za pripremu.

Biskvit:

  • 400 ml vode
  • 13 kašika šećera
  • 13 kašika brašna
  • 5 kašika mlevenog ili blendiranog lešnika ( mogu i orasi )
  • 2 pune kašike kakaoa
  • 3 kašike bilo kojeg pekmeza
  • 100 gr posnog mlevenog keksa
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika sode bikarbone

kolac2.jpg
Foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

Fil:

  • 125 gr omekšalog margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 200 gr posnog mlevenog keksa
  • 100 gr kakao krem table
  • 100 gr pečenog blendiranog ili mlevenog lešnika ( mogu i orasi )
  • 200 ml soka od pomorandže

kolac3.jpg
Foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

Glazura:

  • 100 gr kakao krem table
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U veću činiju sipati toplu vodu i šećer, papromešati.

Dodati pekmez, keks, kakao, ulje i mleveni lešnik i sve dobro izraditi.

Dodati brašno i sodu bikarbonu i dobro sve izmešati.

Istresti u podmazan ili obložen pleh 33x23cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, zavisi od vaše rerne.

Kada se ispeče staviti papir za pečenje preko i pritisnuti malo jer sredina hoće malo da se izdigne.

Taj deo možete i odseći nožem da poravnate, iskreno, meni je tako i lepše.

Za fil umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu, dodati keks, umutiti.

Zatim dodati blendirani ili mleveni lešnik kao i kakao krem tablu, pa sipati sok.

Umutiti sve zajedno. Mutiti oko minut, da postane mazivo.

Na koru naneti ceo fil, pa sve lepo poravnati.

Otopiti kakao krem tablu sa 2 kašike ulja na laganoj vatri pa preliti kolač.

Ostaviti da se sve stegne pa poslužiti.

(Kurir.rs/Domaćirecepti)

Bonus video:

02:46
DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI Izvor: Kurir televizija