.

Ima li šta lepše za doručak od vruće kajmak lepinje? Ovaj bosanski specijalitet se pravi tako što se umesi testo koje se prelije nadevom od kajmaka i jaja.

Peče se u rerni, a sastojke može svako da priušti. Odličan je predlog i kada vam treba predjelo za svečanu priliku.

screenshot-45.jpg
printscreen YT 

Sastojci

300 g brašna

125 ml mleka

1 jaje

1 kašika ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

10 g kvasca

Za nadev

300 g kajmaka

4 jajeta

profimedia0374728578.jpg
Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia 

Priprema

U toplo mleko dodajte izmrvljeni kvasac, šećer i kašiku brašna.

Sjedinite i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta.

U drugoj posudi pomešajte jaje, ulje, so i lepo sjedinite, a onda dodajte prosejano brašno i aktivirani kvasac.

Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena da nadođe.

Premesite testo na pobrašnjenoj površini i razvucite ga u obliku pravougaonika, veći od pleha u kojem ćete peći.

Stavite u pleh, a ivice testa podignite.

Pokrijte i ostavite još 15 minuta.

Umutite jaja sa kajmakom i prelijte preko testa.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200°C.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:26
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE", recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju! Izvor: Kurir televizija