KAKO PREPOZNATI DOBRE KROFNE U PRODAVNICI? Uz ove DETALJE izabraćete najukusnije i najsvežije: Probajte TRIK i oduševićete se!
Savršena krofna je lagana, mekana i ima hrskavu koru. Testo treba da bude mekano i ne previše slatko. Obavezno sa dosta gustog fila, lepo ukrašenog šećerom u prahu ili glazurom.
Kako kupiti tako ukusnu krofnu koja ne samo da izgleda lepo, već i ima odličan ukus?
Neće uvek savršeno lepe i privlačne biti najukusnije. Dobra krofna jednostavno ne može izgledati loše. Ispucala, osušena glazura je loš znak. Baš kao zgužvano i „dignuto“ ili deformisano testo. Ovi znaci ukazuju da je krofna ili stara i ne bi trebalo da je pojedemo.
Stručnjaci savetuju da birate krofne sa belim rubom. To znači da je ona pržen na pravoj temperaturi i na pravi način. Takođe obratite pažnju na boju. Dobra krofna ne bi trebalo da bude bleda (osim pomenutog prstena u sredini), ali ni previše tamna i da izgleda kao da je pregorela.
Kada kupujete krofne, trebate izabrati srednje veličine. Ni preveliki ni premali. Trebalo bi da blago mirišu na mešavinu šećera i masti i fila.
(Kurir.rs/Najžena)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore