Brza hrana je ukusna i tu nema dileme, ali isto tako nije baš najzdravija opcija, međutim jedan prilog koji često konzumiramo u restoranima može vrlo negativno da utiče na naše srce.

profimedia0645961670.jpg
Foto: Profimedia / towfiqu Barbhuiya / Alamy / Alamy /

"Najgorim prilozima smatraju se prženi krompirići, pohovani sir ili kolutići luka. Takva hrana je pržena u dubokom ulju i izuzetno nezdrava jer je prepuna masnoće i soli. To može dodatno da začepi arterije, što može dovesti do srčanog i moždanog udara", upozorio je kardiolog dr Nitin Batnagar.

Zdravlje srca je ključno za naše celokupno zdravlje. Ako s vremena na vreme jedete ovakvu hranu, Batnagar tvrdi da to nije veliki problem, ali ipak telo i srce izlažemo stresu.

profimedia0483783210.jpg
Foto: Profimedia

"Ali učestalo jedenje takve hrane štetno je za zdravlje srca i arterija i izlaže vas većem riziku od bolesti srca. Sve što je preterano dovodi do hemijske neravnoteže u telu, zato imajte da u svemu treba biti umeren", istakao je.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Bonus video:

ZBOG INFLACIJE POSKUPLJU ENERGENTI I HRANA Eksperti: Proizvođači neće da seju zbog visokih kamata CENA NEKRETNINA NEIZVESNA Izvor: Kurir televizija