PUNJENA PILETINA OD KOJE IDE VODA NA USTA: Hrskava spolja, iznutra meka kao duša, cela porodica će je obožavati! (RECEPT)
Spremite ovaj obrok za celu porodicu i oduševite ih kombinacijom piletine i pirinča. Nije teško za pripremu, a tako je ukusno.
Priprema
Pirinač skuvati u slanoj vodi i ocediti. Na ulju propržiti iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodati sirće i ostale sastojke. Dinstati dok ne ispari sva tečnost, pa dodati pirinač i izmešati. Izvaditi lovorov list.
Premaz
Pomešati puter sa ostalim sastojcima da se dobije ujednačena smesa. Pile dobro posoliti i pobiberiti spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno naneti smesu od putera i premazati celo pile. Zatim napuniti pripremljenim filom, otvor zatvoriti čačkalicama. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1,5 sat. Skloniti foliju i peći još 10-15 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.
(Kurir.rs/Informer)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore