Ovo je recept koji je idealan za one koji poste na vodi ili jednostavno samo žele da poste. Naravno, pogodan je i za one koji ne žele da jedu meso iz bilo kog razloga. Za one koji obožavaju pečurke biće idealan.

U svakom slučaju je veoma ukusna pita za koju ne treba puno sastojaka.

profimedia0315425910.jpg
Profimedia 

Sastojci za posnu pitu sa pečurkama na vodi:

  • pakovanje šampinjona
  • 1/2 glavice luka
  • 1/4 praziluka
  • 1 šolja mlevenog paradajza
  • kore za pitu
  • so
  • biber
  • mešavina začina
  • origano
  • voda

Posna pita sa pečurkama na vodi se priprema na sledeći način:

Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati.

U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu.

Kore iseći na 3 duže trake, i redjati jednu na drugu, a izmedju premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradjzom.

profimedia0388083990.jpg
Profimedia 

Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao.

Trouglove slagati na papir za pečenje u djuvečaru.

Peći dok ne porumeni na 200 stepeni.

Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da postane meka.

(Kurir.rs/Posna jela)

Bonus video:

00:26
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE", recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju! Izvor: Kurir televizija