Zapečena paprika sa krompirom je odlično glavno jelo ili prilog. Ukoliko ne postite, recept možete obogatiti ako umutite kiselu pavlaku i prelijete preko paprika. Naravno, ako postite, pavlaka nije u opticaju.

Ovo je jedno tako sočno i fino jelo, a cela kuća miriše na papriku.

paprikaz.jpg
Printscreen/Youtube/kuhajipeci 

Sastojke uglavnom određujete sami, spram broja onih koji će jesti, količine krompira i paprika koje imate.

Sastojci:

7 manjih paprika

5 većih krompira

1 glavica crnog luka

1 kašika suvog začina

1 kašičica bibera

1 kašika sušenog peršunovog lista

100 ml ulja

+ 1 iseckan paradajz pred pečenje poređan po paprici

Priprema:

Iseckati crni luk. Zagrejati pola ulja, spustiti luk, kratko pržiti pa naliti čašu vode i tako ga dinstati dok voda na ispari. Za to vreme oguliti krompir i izrendati na krupnijoj strani. Kada se luk izdinstao, na srednjoj vatri malo prodistati krompir.

Dodati mu ostale začine i ostatak ulja. Dinstati sve nekih desetak minuta.

Najbolje je da uzmete neki dublji tiganj ili šerpu koja se ne lepi. Pripremljen nadev za paprike skloniti sa vatre pa izdubiti papriku od peteljke i semena.

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Manju tepsiju premazati uljem, pa na dno staviti malo nadeva. Napuniti paprike i poslagati ih. Ostatak nadeva staviti oko paprika. Sipati jednu rakijsku čašicu (50ml) vode.

Prekriti sve alu folijom i staviti da se peče 30 minuta.

paprika2.jpg
Printscreen/Youtube/kuhajipeci 

Posle 30 minuta skloniti foliju, polako okrenuti papriku i ostaviti da se peče još 30 minuta. Peći na nižoj rešetki rerne kako paprika odgore ne bi izgorela.

Može da se posluži i topla, mlaka ali i hladna, jednako je ukusna.

(Kurir.rs/Domacirecepti.net)

Bonus video:

00:26
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE", recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju! Izvor: Kurir televizija