Domaća pašteta je uvek bolje rešenje od kupovne, jer je zdravija, a kako je u toku Uskršnji post, ipak ne morate da se odreknete omiljenog namaza.

Napravite kod kuće ukusnu posnu paštetu od indijskog oraha i maslina, a onda dodajte i luk. Ako ste ljubitelj pikantnih namaza u blender možete da dodate i ljutu papričicu.

profimedia0315286755.jpg
Olena Danileiko / Alamy / Alamy / Profimedia 

Sastojci:

  • 250 g indijskog oraha
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 čena belog luka
  • 2 mlada luka
  • 5-6 maslina
  • 125 ml vode
  • 2 kašičice soli

Priprema: U blender sipajte sirov i neslan indijski orah, pa dodajte beli luk, isečen mladi luk, masline, vodu i limunov sok. Posolite. Dobro izblendirajte i služite.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:16
DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI  Izvor: Kurir televizija