Za ručak nikad dosta predloga, a kako je u toku Uskršnji post obogatite svoju trpezu i receptom za posne punjene tikvice.

profimedia0344601630.jpg
Profimedia 

Pune se lukom, pirinčem i šargarepom, a ako želite da ima malo obogatite ukus dodajte i biljni sir. Za manje od sat vremena napravite ukusan ručak za celu porodicu i to od jeftinih sastojaka.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 3 mala crna luka
  • 1 šargarepa
  • 50 g pirinča
  • 3 paradajza

Priprema:

tikvice-foto-zorana-jevtic-11-jan-2013.jpg
Zorana Jevtić 

Tikvice isecite na pola, pa izdubite. Kratko ih blanširajte u ključaloj i posoljenoj vodi. Poređajte ih u tepsiju koju ste premazali uljem. Crni luk i šargarepu izrendajte, pa propržite u tiganju na malo ulja dok ne omekša. Zatim dodajte iseckanu sredinu tikvice i pirinač, pa začinite po želji i sve dobro promešajte. Poklopite i dinstajte nekih 10 minuta.

Nakon toga dodajte i rendani paradajz. Napunite tikvice dobijenom smesom, pa ako želite stavite parče biljnog sira i zatvorite paradajzom koji ste isekli na kolutove. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:03
LEKARI DAVALI RECEPTE ZA LEK PROTIV DIJABETESA LJUDIMA KOJI HOĆE DA SMRŠAJU! Pešić (RFZO): Pokrenućemo postupak za naknadu štete Izvor: Kurir TV