POSNA MEKSIČKA SALATA SA ČIPSOM: Drugačiji ukus i nešto novo za nepca, a jeftino i sprema se za pola sata (RECEPT)
Sastojci:
- 6 komada pečene crvene paprike,
- 300g kukuruza šećerca,
- 200g tortilja čipsa,
- 2 konzerve tunjevine,
- 200g kiselih krastavčića,
- 200g posnog kačkavalja,
- 100g posnog majoneza,
- 100g posne pavlake,
- čili, so biber
Priprema:
Paprike iseckati na štapiće ili ih iscepkati, dodati kukuruz, iscedjenu tunjevinu, sitno seckane krastavčiće i kačkavalj.
Rukama izmrviti čips i tortilja čips i dodati mešavini (ostaviti malo za dekoraciju odozgo).
Sve promešati, pa dodati majonez, malo po malo… da ne bude previše bela od majoneza ni previše suva.
Isto tako, dodati samo malo pavlake, čisto da ukus bude „puniji“.
Začiniti - so, biber, čili… šta god vam se učini da može da popravi kombinaciju.
(Kurir.rs/Posna Jela)
Bonus video:
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)