Ovo je odlično glavno jelo ili prilog, kako ko voli, a idealno je i za one koji poste.

Dodatno možete obogatiti recept ukoliko umutite kiselu pavlaku, i prelijete je na kraju pečenja preko paprika. Ako pravite kao glavni obrok, poslužite uz pavlaku koja naravna nije posna, ali ako ne postite, neće predstavljati problem.

paprika-2.jpg
Printscreen/Youtube/kuhajipeci 

Sastojci:

7 manjih paprika 5 većih krompira 1 glavica crnog luka 1 kašika suvog začina 1 kašičica bibera 1 kašika sušenog peršunovog lista 100 ml ulja

Jedan iseckan paradajz pred pečenje

stockphotochefispeelingboiledtomatos33993649.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Iseckati crni luk. Zagrejati pola ulja, spustiti luk, kratko pržiti pa naliti čašu vode i tako ga dinstati dok voda na ispari.

Za to vreme oguliti krompir i izrendati na krupnijoj strani.

Kada se luk izdinstao, na srednjoj vatri malo prodistati krompir. Dodati mu ostale začine i ostatak ulja.

Dinstati sve nekih desetak minuta. Najbolje je da uzmete neki dublji tiganj ili šerpu koja se ne lepi.

untitled1.jpg
Shutterstock 

Pripremljen nadev za paprike skloniti sa vatre, pa izdubiti papriku od peteljke i semena.

Uključiti rernu na 200 stepeni. Manju tepsiju premazati uljem, pa na dno staviti malo nadeva.

Napuniti paprike i poslagati ih. Ostatak nadeva staviti oko paprika. Sipati jednu rakijsku čašicu (50ml) vode.

profimedia0680749762.jpg
Profimedia 

Prekriti sve alu folijom i staviti da se peče 30 minuta. Posle 30 minuta skloniti foliju, polako okrenuti papriku i ostaviti da se peče još 30 minuta.

Peći na nižoj rešetki rerne kako paprika odgore ne bi izgorela.

Može da se posluži i topla, mlaka a i hladna, jednako je ukusna.

(Kurir.rs/Magazin Novosti)

Bonus video:

04:14
Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača Izvor: Kurir televizija