Ručak je Srbima veoma bitan obrok te uglavnom mora da se nađe neka vrsta mesa na trpezi. Postoji puno recepata kada je ovaj glavni obrok u pitanju, a mi vam za danas predlažemo svinjsko meso sa povrćem i belim vinom.

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog mesa
  • 1 kašika šećera
  • 1 šolja paradajz sosa
  • 1 kašičica soli
  • 5 krompira
  • 2 patlidžana
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika
  • 100 ml suvog belog vina
  • 100 ml vode
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašika soja sosa
profimedia0253307610.jpg
Profimedia 

Priprema:

Komad svinjskog mesa zasecite u obliku dijamanta. Posolite i pobiberite sa obe strane, pa umotajte u providnu foliju. Ostavite u frižideru pola sata. Istopite puter u tiganju, pa dodajte paradajz sos, posolite i pošećerite. Promešajte i kuvajte dok ne krene da krčka. Zatim premažite sos po sredini pleha, a preko stavite meso (na paradajz sos okrenite sečenu stranu mesa). Isecite krompir, patlidžan, šargarepu i papriku i poređajte oko mesa. Prelijte belim vinom i vodom. Posolite i pobiberite, pa pecite na 200°C oko 50 minuta. Pomešajte med i soja sos, pa izvadite meso iz rerne, okrenite ga i premažite dobijenim premazom. Vratite da se peče još 20 minuta.

(Kurir.rs/ Stvar ukusa)

Bonus video:

01:06
KRAJ EMBARGA ZA SVINJSKO MESO: Izvoz u EU moguć posle 30 godina (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija