Jugoslovenske domaćice su često pravile tada omiljeni recept, pile sa dunjom, ali vremenom, on je pao u zaborav.

Spoj slatkog i slanog ovo jelo čini neodoljivim.

raznjici-sa-catnijem-od-paradajza-shutterstock-341098685.jpg
Shutterstock 

Stvarno je šteta da ovo jelo potpuno ode u zaborav, pa smo vam pripremili recept koji će vam se garantovano dopasti.

Sastojci:

  • 1 pile
  • 1 kg dunja
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja.

Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

01:16
DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI  Izvor: Kurir televizija