Posle Uskrsa obično se desi da nam ostane višak ofarbanih jaja, te domaćice neretko tragaju za receptima kako bi mogle da ih iskorite na najbolji i najukusniji način.

shutterstock-1179449986.jpg
Shutterstock 

Ovo je jelo za kojim su "poludele" žene na društvenim mrežama - kiš od kuvanih jaja, jer očarava ukusom svakog koga je probao.

Sastojci:

Za testo i nadev:

200 g brašna 90g maslaca 70ml vode 5 kuvanih jaja 1 veza mladog luka 150-200g šunke

shutterstock-415824412.jpg
Shutterstock/Apostolos Mastoris 

Za preliv:

5 jaja 200g kisele pavlake 100ml mleka parmezan

Priprema:

Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom.

shutterstock-1776383999.jpg
Shutterstock 

Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.

(Kurir.rs/Magazin)

Bonus video:

01:00
RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha Izvor: Kurir televizija