Ako volite pite i gibanice, evo recepta koji će ubrzati proces pripreme.

gibanica-shutterstock-1867411762.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 300 g gotovih kora
  • 250 g sira
  • 200 ml jogurta
  • 3 jaja
  • 1/2 praška za pecivo
  • malo kačkavalja
  • 50 ml ulja

muti-sir-shutterstock-2160068625.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Kore iseći na rezance. Na dno tepsije postaviti jedan list kore. Premazati uljem. Sir, jaja, jogurt. pecivo i ulje sve izjednačiti. Staviti trećinu rezanaca i rasporediti po tepsiji.

Sipati kutlačom nadev, pa izrendati kačkavalj. Ponovo rezance, nadev, kačkavalj...rezanci ...nadev, kačkavalj i odozgo staviti koru i zaliti nadevom.

Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta. Probajte ovaj način pravljenja gibanice jer je mnogo brže.

(Kurir.rs/Bakina kuhinja)

Bonus video:

01:00
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli Izvor: Kurir teleivizija