Možete ih jesti za doručak, ili večeru, ali i između obroka. Pogačice punjene belim lukom i mocarelom su preukusne, lako se spremaju i cela porodica će uživati u njima. Prosto ćete ih obožavati, a evo i recepta.

screenshot-1.jpg
Printscreen/Youtube 

Sastojci:

  • 250 g (2 šolje) brašna
  • 1 kašičica instant suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 125 ml (1/2 šolje) toplog mleka
  • 1 veliko jaje
  • malo iseckanog vlašca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 3 kašike putera


Fil:

  • 2 sveže mocarele
  • so
  • biber
  • peršun
  • Preliv:
  • 2 kašike putera
  • 1 jaje
  • parmezan
  • hlebne mrvice

screenshot-2.jpg
Printscreen/Youtube 

Priprema:

  • Prosejte brašno, dodajte mu šećer i kvasac rastopljen u toplom mleku, Dodajte umućeno jaje, malo seckanog vlašca, so i beli luk u granulama. Malo izmešajte i dodajte omekšali puter. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine i dobije meko testo (malo da bude lepljivo). Pokrijte čistom krpom i ostavite da nadođe.
  • Mocarelu isecite na komadiće, pa začinite solju, biberom i peršunom po ukusu i izmešajte. Nadošlo testo premesite varjačom, pa istresite na pobrašnjanu podlogu. Dodajte brašno i premesite, pa oblikujte u lotu i ostavite još malo da nadođe. Isecite na 16 delova i svaku oblikujte u mini lepinju. U sredinu svake stavite komad mocarele, pa formirajte pogačicu. Rasporedite ih u nauljan pleh.
  • Pomešajte 2 kašike istopljenog putera i pola umućenog jajeta. Smesom premažite pogačice, pa preko pospite parmezanom i hlebnim mrvicama. Pecite 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C.


(Kurir.rs/Trepza.rs)

Bonus video:

00:49
Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje Izvor: Kurir televizija