Sigurno vam na prvi pogled ovo deluje kao užasna ideja, ali pravi majstori roštilja znaju da je ovo onaj pravi trik za ukus roštilja koji se pamti. Ako ste čvrsto rešeni da danas pripremite prvomajski roštilj o kome će se pričati, ne izlazite iz kuće pre nego što se opremite ovim cakama namenjenim majstorima roštiljanja! Evo o čemu je reč.

Led ili maslac

Znamo da deluje kao da ledu nikako nije mesto na ovoj slici. Međutim, ako kockicu leda stavite na sredinu pljeskavice dok je pečete, dobićete nikad ukusnije meso jer će ostati sočno u svim uslovima.

Isti efekat možete postići i sa kockicom maslaca. Dakle, na sredinu pljeskavice stavite kockicu putera i nema šanse da vaše meso ne bude sočno.

Sok od jabuke

Još jedan bizaran trik u koji se majstori roštilja zaklinju. Za posebno sočno meso, povremeno ga u toku roštiljanja poprskajte sokom od jabuke.

Lagano pećenje

Ako spremate roštilj za puno ljudi, počnite da pečete meso na laganoj vatri pre nego što društvo krene da se okuplja. Postarajte se da bude skoro gotovo i sklonite ga sa vatre. Kada dođe trenutak da se posluži, samo vratite meso na jaku vatru - svo meso biće gotovo u isto vreme i niko neće završiti sa ledenim roštiljem dok čeka da i ostatak društva dobije svoju porciju.

Rasporedite toplotu

Najveća greška koju mnogi roštilj majstori prave jeste prekuvavanje mesa. Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pomeranjem uglja napraviti da jedna strana roštilja bude manje vrela i na nju ćete moći da stavljate meso koje je gotovo bez rizika da se prepeče - a i dalje će biti toplo.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

11:22
SRPSKO ZLATO: Severno od Niša skoro niko ne zna za ovaj proizvod od najkvalitetnijeg svinjskog mesa (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija