Ćufte mediteraneo su preukusne i savršene za ručak, a spremaju se jednostavno i lako. Ovaj recept će obožavati cela vaša porodica, a vi ćete ga redovno spremati.

stvar-ukusa-recept-cufte.jpg
Shutter 

Sastojci:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 parče hleba
  • 1,25 dl mleka
  • 1/2 vezice bosiljka
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • so, biber
  • 1 kašika origana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1,5 dl slatkog crnog vina
  • 600 g paradajza u komadima iz konzerve
  • 125 g mocarele
profimedia0409544491.jpg
Profimedia 

Priprema:

Hleb potopite u mleko. Iseckajte bosiljak. Naseckajte crni i beli luk. Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, dodajte polovinu belog luka, so i biber i umešajte jaje. Vlažnim rukama formirajte loptice i ispržite ih na dobro zagrejanom ulju. Crni luk i preostalu količinu belog luka prodinstajte na masnoći, pa dodajte vino. Ostavite sos da se ukuva toliko da mu se količina prepolovi. Dodajte paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još desetak minuta. Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu, oko njih stavite komadiće mocarele, prelijte sosom od paradajza i zapecite u rerni. Poslužite s krompir-pireom.

(Kurir.rs/trpeza.rs)

Bonus video:

00:49
Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje Izvor: Kurir televizija