Juče se širom Srbije tradicionalno roštiljalo, lepo vreme nas je poslužilo pa je bilo moguće raspaliti vatru u prirodi... Stručnjaci su savetovali i da uz meso pečeno na grilu obavezno jedete zelenu salatu jer pomaže da se neutrališe štetno i potencijano kancerogeno dejstvo hrane pripremljene na ekstremno visokim temperaturama...

stockphotoseasaltstarchinthejarandwoodenspoonforrecipesofcosmeticsathomeonawhitewooden577880587.jpg
Shutterstock 

Soda bikarbona

Kašičica sode bikarbone pomoći će vam da se rešite mučnine izazvane prejedanjem. Razmutite je u malo vode i popijte. Neverovatno je efikasna.

Čaj od maslačka

Kod nadutosti i tegoba izazvanih prekomernim unosom hrane, obično pomažu blagi čajevi, poput onog od kamilice. Međutim, još delotvorniji je od korena maslačka. Popijte šolju čaja i nežno masirajte stomak kružnim pokretima.

bubrezi-stockphotowomansqueezinglemonjuiceinkitchen717659395.jpg
Shutterstock 

Limun i topla voda

Sveže isceđen limunov sok ako se pomeša sa čašom tople vode imaće blagotvorno dejstvo na stomak i pospešiće varenje. Na taj način ćete se osloboditi i nadutosti i eventualo gasova koje može meso da izazove.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:21
Prvi maj Izvor: Kurir