Faširane šnicle rado su pravile naše bake, pa naše mame, danas i mi same i zaista su idealan izbor za ručak - prave se brzo i lako, a zasitne su i sjajno se slažu uz krompiriće, pre krompir, grašak, pečurke... Ovo je recept jedne bake iz Prokuplja, krajnje je jednostavan i jeftin za pripremu, a ipak izdašan i dobar.

stockphotobraisedvealshankswithvegetablestraditionalossobucoheartyandhomely41944525.jpg
Shutterstock 

Potrebni sastojci:

  • 400 grama mešanog mlevenog mesa
  • začini po želji (so, biber, mlevena paprika)
  • jedno parče bajatog hleba
  • jedno jaje
  • sitno iseckana glavica crnog luka
  • dva čena sitno iseckanog belog luka (opciono)
majkeisnajkes02ep29.00-16-26-07.still009.jpg
Kurir Televizija 

Priprema:

U posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan luk, začine i parče bajatog hleba koje ste prethodno izmrvili. Dobro promešajte, pa u smesu dodajte jedno jaje i opet energično mešajte, dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Posudu uvijte u plastičnu kuhinjsku foliju i ostavite da odstoji u frižideru najmanje pola sata pre prženja.

Pržite na malo više ulja na srednjoj temperaturi dok ne bude gotovo.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

00:49
Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje Izvor: Kurir televizija