TikTok je preplavio recept za tanghulu od jagoda, a reč je o tradicionaloj kineskoj grickalici nalik kandiranom voću koja se sastoji od voća obloženog šećerom i nanizanog na bambusove ražnjiće. U pitanju je tanghulu od jagoda.

Sastojci:

  • Domaće jagode
  • Šećer
  • Voda


*Za pripremu sirupa koristite šećer i vodu u razmeri 2:1.

Priprema:

  • Operite, osušite i isecite jagode. Nabodite ih na jedan kraj ražnjića. Kuvajte vodu i šećer zajedno na srednjoj vatri dok ne dobijete sirup. Isprobajte svoj sirup tako što ćete umočiti štapić u sirup, a onda u ledenu vodu. Znaćete da je sirup spreman, ako se odmah stvrdne u ledenoj vodi. Umočite jagode u sirup i odmah ih stavite na papir za pečenje da se ohlade i stvrdnu (ili ih umočite u ledenu vodu da se stvrdnu).
  • Ako ne dobijete tvrdu školjku bombona, sirup niste dovoljno dugo kuvali. Nakon što vaš sirup postigne odgovarajuću temperaturu (150 °C), smanjite vatru dok premazujete voće kako se sirup ne bi stvrdnuo ili zagoreo.
  • Mnogo je lakše nabosti na ražnjić samo jednu jagodu odjednom i premazati je sirupom. Ako nižete više od jedne jagode, trebaće vam kašika za premazivanje tanghulua.
  • Tanghulu je poželjno pojesti odmah nakon pripreme. Već nakon sat vremena jagode će početi da puštaju tečnost.


(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

00:49
Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje Izvor: Kurir televizija