Fritata nije teška za pripremu, a Italijani obožavaju da je jedu.

Fritata je italijansko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena. U nju može da se dodaje raznovrsno povrće, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir… Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da menja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 80 ml pavlake za kuvanje
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 šolje seckanog crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 šolja seckane paprike
  • 1 šolja seckanog krompira
  • 1 šolja seckane tikvice
  • 2 šolje spanaća
  • 1,5 šolja iseckanog sira

jaja.jpg
Printscreen/Youtube 

Priprema:

Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite.

U tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša.

Dodajte mleveni beli luk i secaknu papriku, krompir i tikvice.

Nastavite da pržite dok povrće ne omekša.

Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smesu sa jajima.

Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu.

Prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta.

Začinite po želji.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:49
Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje Izvor: Kurir televizija