Nedavno rađeno istraživanje potvrdilo je teoriju da je šećer glavni uzrok lošeg kvaliteta sna

Preterano konzumiranje sladoleda može da dovede do povećanja kilograma, srčanih bolesti, a može i da naruši mikrofloru digestivnog trakta. Međutim, još rizičnije je jesti ovu osvežavajuću poslasticu pre spavanja.

profimediasladoled.jpg
Profimedia 

Stručnjaci su nedavno potvrdili da postoji još jedna negativna strana konzumiranja sladoleda, posebno ako volite da ga jedete pre spavanja, a to je što može negativno da utiče na kvalitet sna.

profimedia0313476039.jpg
Profimedia 

Jedno istraživanje je pokazalo da ljudi koji se lošije hrane i koji unose više kalorija, posebno u obliku dodatih šećera, lošije spavaju. Kad nam je telesna temperatura niska, to znači da ulazimo u najkvalitetniji i najdublji san. Međutim, ukoliko pre spavanja unosimo hranu punu šećera, telesna temperatura je viša i teže padamo u dubok san.

Jedna vrsta sladoleda posebno je problematična. Radi se o sladoledu od čokolade. Uz sav taj šećer, on sadrži i kofein i teobromin - antioksidans koji deluje kao stimulans i drži nas budnim.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:17
Stručnjak otkrio koja se tajna krije iza LETNJEG RAČUNANJA VREMENA Izvor: Kurir televizija