Čizkejk se pravi od davnina a nekada se u Grčkoj ovaj kolač služio kao svadbena torta. U originalnom receptu se sastojci pomešaju i ispeku, a kasnije su sa pojavom krem sira, Amerikanci napravili verziju bez pečenja, koja je danas ovaj kolač učinila najpoznatijim na svetu. Ali, mi vam predlažemo da isprobate i ovo kremasto zadovosljstvo, čokoladni čizkejk koji se peče. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i stavite u zagrejanu rernu.

screenshot-4.jpg
Printskrin / You Tube 

Sastojci:

200 g krem sira

100 g maskarpone sira

2 jajeta

30 g šećera

100 g mlečne čokolade

200 ml slatke pavlake

cokoladni-kolac-torta.jpg
Profimedia 

Priprema:

Istopite slatku pavlaku i čokoladu, a u drugoj posudi umutite krem sir i maskarpone dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte jaja koja ste pethodno umutili sa šećerom i dobro sjedinite. Postepeno dodajte u smesu sa sirom i lepo promešajte, pa dodajte istopljenu čokoladu. Pek papir zgužvajte i obložite okrugli kalup, pa sipajte smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 230℃ oko 23 do 28 minuta. Ostavite da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, pa ohladite preko noći u frižideru.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:19
ČOKOLADA, NUTELA + FERERO KUGLICE! Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO) Izvor: Amtv