Koliko god se trudili, kupus salata ne ispadne uvek kao ona u restoranu a štos je u jednom sastojku koji se dodaje na samom kraju pripreme. Gotovo da nema osobe koja barem jednom nije pogrešila u tom detalju, a evo kako se zapravo sprema.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- so
- ulje
- sirće
- šećer na vrh kašičice
![pire, kupus](/data/images/2023/05/06/22/3451252_shutterstock-1321278215_ff.jpg?ver=1684786591)
Priprema:
Kupus izrendajte ili sitno iseckajte. U činiji pomešajte kupus, ulje i sirće. Rukama ga dobro izgnječitei ostavite da odstoji nekoliko minuta. Bitno je da šećer i so pomešate i dodate na kraju. To se radi na kraju jer ako sipate pre uljai sirćeta, so će pasti na dno i salata će biti neravnomerno začinjena.
(Kurir.rs/Trpeza)
Bonus video:
![](http://www.kurir.rs/resources/images/header/logo.png)