Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, dok se većini čini kako ne postoji ništa lakše od pripreme jedne od omiljenih poslastica. Međutim, većina njih pravi veliku grešku.

profimedia0336324200.jpg
Profimedia 

Naše bake imale su razne cake koje su garantovale da će omiljena poslastica biti mekana, a ono što je njima bilo najbitnije, jeste, da palačnike ne budu žilave i da mogu da stoje čak dva dana. Jedan od trikova jeste da se stavi što manje mleka, a neke domaćice ga čak i izbegavaju.

Sastojci

  • 3 šolje brašna
  • 1 kašika šećera
  • malo soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2,5 šolje kisele vode
  • ulje

Priprema:

Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša. Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.

stockphotothinpancakesforshrovetidepancakefromthindoughintowhichvariousfillingisstuffed1657396114.jpg
Shutterstock 

Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne smese, taman toliko da pokrije dno tiganja.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

01:00
RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha Izvor: Kurir televizija