Domaći sokovi su zdraviji i ukusniji od kupovnih, a osim toga, za manje para se dobije veća količina. Ljubitelji voća već smišljaju koje sve kombinacije mogu da naprave, a mi vam predlažemo da isprobate prvo recept za sirup od jagode. Kada sirup rastvorite sa vodom napravićete predivan sok sa punim ukusom omiljenih crvenih voćkica. Nije komplikovano, a uspeva svima i uvek.

jagida-profimedia0007215241-1.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 3 kg jagoda
  • 3 l vode
  • 2 kg šećera
  • 2 kesice limuntusa
vodaodjagodaispiratoksineiumirujegladnajboljidetoksnapitakzadijetuiodvikavanjeodsecera.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Jagode operite i očistite. Poređajte ih u šerpu i prelijte vodom. Ostavite da proključa, pa nakon toga kuvajte još nekih 10-15 minuta. Sklonite sa šporeta i procedite, a onda i dobijenu tečnost nekoliko puta procedite, a jagode ostavite sa strane. Izmerite koliko ste dobili tečnosti (od ove količine treba da dobijete 2 l), pa dodajte istu količinu šećera, kao i limuntus. Opet kuvajte dok ne proključa, uz povremeno mešanje. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Sipajte u sterilisane flaše i čuvajte u zamrzivaču.

Napomena: Ako nemate zamrzivač onda ostavite da tečnost proključa još 2-3 puta, pa napunite sterilisane flaše. Uvijte u krpu i ostavite da se ohlade.

(Kurir.rs/ Stvar ukusa)

Bonus video:

02:24
MOJE JAGODE SU NAJSLAĐE! Nikola Miletić se već 20 godina bavi uzgojem ovog voća, a u posao su uključeni svi članovi porodice! (KURIR TV) Izvor: Kurir TV