MANČMELOU PO RECEPTU ISKUSNIH SLADOKUSACA: Bez mnogo novca dobićete najkremastiji i veoma ukusan kolač u kom će svi uživati!
Mančmelou je jedna od omiljenih poslastica, posebno mališanima, zbog zanimljive strukture, ali i fenomenlanog ukusa.
Pravi se veoma lako, a za ovaj neodoljiv slatkiš vam neće biti potrebno ni mnogo novca, dok će vas pri prvom zalogaju osvojiti, te sigurno nećete moći da se zaustavite na samo jednom parčetu!
Sastojci
Za koricu:
- 6 žumanaca srednje veličine
- 6 kašika šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakao praha
- pola kesice praška za pecivo ( oko 7 gr)
Za fil:
- 6 belanaca
- 12 kašika šećera ( 160 gr)
- plus 6 kašika šećera ( 80 gr) i 3 kašike vode
Za preliv:
- 100 gr čokolade po želji
- 1 red tamne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Prvo se sprema korica tako što umutite žumanca i šećer, pa im dodate ulje i mleko. Kada ste to dobro umutili, smesi dodajete prosejano brašno i kakao, a zatim i prašak za pecivo. Umutite sve pa pečete na 180 stepeni Celzijusa.
Dok se korica peče mutite belanca za fil. Belancima dodate 12 kašika šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Zatim u 3 kašike vode dodajte 6 kašika šećera i sve to stavite u šerpicu pa na ringlu da provri oko 10 sekudni. Kada se malo prohladi dodajte ovu smesu šamu od belanaca. To će učvrstiti masu i šlag neće kliziti sa kolača.
Kada se biskvit prohladi, stavite na njega šlag. A zatim napravite čokoladni preliv tako što ćete u zagrejanu slatku pavlaku staviti čokoladu. Prohlađen preliv stavite preko kolača, pa sve ostavite u frižider da se dobro ohladi.
(Kurir.rs/Stil)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega