Šeherezada torta sa turskim keksom je apsolutno preukusna, a njena ogromna prednost je što se ne peče. Ova torta sprema se lako i brzo, a gotovo da nema osobe koja će uživati o njoj.

1321321.jpg
YT/Sherpica Recipes 

Sastojci:

  • 2 pakovanja turskog keksa
  • 5 kesica pudinga od karamele (kesica je od 40 gr.)
  • 1,700 ml mleka + 400 ml. da se umuti šlag
  • 250 gr maslaca ili margarina
  • 200 gr šećera
  • 300 gr šlaga sa ukusom slatke pavlake
  • 500 ml slatke pavlake (za oblaganje torte)

Priprema:

Upržite šećer i nalijte mleko. Ostavite malo mleka da razmutite puding (oko 300 - 400 ml). Kuvajte sve dok se karamelizovani šećer ne istopi.

Zakuvajte puding koji ste razmutili u mleku. Fil sklonite sa ringle i ostavite da se hladi.

Umutite maslac ili margarin pa umešajte mikserom u puding koji ste predhodno razmutili mikserom.

Umutite i šlag sa 400 ml. hladnog mleka.

(Kurir.rs/Stil)

Bonus video:

00:54
PRVA POLUFINALNA NEDELJA "MAJKI I SNAJKI" JE U TOKU! Ne propustite savršene recepte za štrudlu s jabukama i bečku šniclu Izvor: Kurir