Kupovina bobičastog voća, kao i voća uopšteno, u današnje vreme je postalo pomalo luksuz kako svedočimo porastu cena. Poslednja stvar koju želite kada ga kupite i donesete kući je da postane gnjecavo u roku od dan ili dva od kupovine. Jedna Tiktokerka je putem svog profila odlučila da podeli trik kojim se njen suprug služi kako bi kupio najsvežije bobičasto voće svaki put kad ode u prodavnicu.

"Kada moj muž ode u prodavnicu i kupi bobičasto voće, puno je ukusnije i traje duže nego kada ga ja kupim. Napokon sam otkrila njegovu tajnu, a to je da preokrene pakovanje i uzme ono koje nema borovnice ili jagode zalepljene za dno", rekla je u videu i demonstrirala tehniku.

desert-od-bobicastog-voca-shutterstock-145377031.jpg
Shutterstock 

Video je do sada pregledan više od 4,5 miliona puta, a mnogi su ostavili komentare ispod njega da se radi o najboljem triku ikada. Drugi su rekli da se koriste istim trikom, a neki su podelili i svoje metode kojima se koriste prilikom kupovine voća u plastičnoj ambalaži.

"Okrećem svoje bobice godinama, ali nikad nisam znao šta tražim", napisao je jedan. "I ja to radim i takođe ih mirišem. Dobijam lude poglede, ali ako ne mirišu, nemaju ni ukusa", dodao je drugi. "Radim isto to. Tražim vlažnost pri dnu", napisala je jedna osoba.

"Isperite svoje bobice, potopite ih u sirće i ostavite ih da se potpuno osuše. Deluje protiv gljivica i pomoći će im da duže ostanu sveže", napisao je jedan komentator. Drugi su se u komentarima kleli u staklene posude kao heroje u očuvanju svežine bobičastog voća. "Stavite ih u staklenike. Trajaće zauvek", rekla je jedna osoba. "Ja svoje namočim u slanu kupku, a zatim ih osušim tapkanjem i stavim u staklene posude", napisao je drugi.

stockphotodarkbluegrapewithleavesisolatedonwhitebackgroundwithclippingpathfulldepthoffield604667843.jpg
Shutterstock 

Prema časopisu Bon Appetit, najbolji način za održavanje svežine bobičastog voća kod kuće je "brza kupka u sirćetu". Preporučuju potapanje sa tri šoljice vode na dve kašike sirćeta. Naravno, tada ćete morati temeljno da ispereta bobice kako posle ne bi imale ukus sirćeta.

Takođe preporučuju da bobičasto voće pustite da diše tako da ga spremite u široku posudu obloženu papirnatim ubrusom kako ih ne biste pretrpali. No ako želite da budete sto posto sigurni da je voće koje kupujete sveža, možda je najbolje da ga uberete sami.

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

02:45
POČELA BERBA OBLAČINSKE VIŠNJE: Veliki problem je nedostatak berača Izvor: Kurir televizija