"Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeno parče lubenice u rukama. U to vreme je moj prijatelj je insistirao da to moram da probam tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu, zaista je bolja posoljena", ispričala je Nikol Veston, poslastičarka iz Los Anđelesa nakon što je odlučila da uguši sve predrasude u svojoj glavi i proba tu kombinaciju.

profimedia0326978491.jpg
Profimedia 

- So čini lubenicu slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan ukus. So takođe, podstiče proizvodnju sline što lubenicu čini još sočnijom - pojasnila je.

saltg83099651c-1920.jpg
Shutterstock 

- Trik za uspeh je staviti vrlo malo soli, odnosno raspršiti to ravnomerno po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubićete" njenu slatkoću i moraćete da uzmete novi komadom - dodala je na Bakingbites.com.

profimedia0615843602.jpg
Profimedia 

- Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali ja radije koristim krupniju morsku ili košer so. Kuhinjsku so je lakše raspršiti po lubenici, ali krupna morska so daje veći slano-slatki kontrast dok je u isto vreme potrebna manja količina. Takođe, lubenica odlično ide uz feta sir, ima sličan učinak - otkrila je ova poslastičarka, prenosi 24sata.hr.

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:45
"PEVAO NA KRUZERU DA BI PLAĆAO ŠKOLOVANJE" Crnobrnja otkrio malo poznate detalje iz biografije neponovljivog SILVIJA BERLUSKONIJA Izvor: Kurir TV