Ovaj dezert se brzo pravi, a ukus mu je bez premca.

Beli anđeo torta je vazdušasta, lepršava sa kremom od vanile, mlevenim lešnicima i tankim rozen korama. Torta koja se brzo i lako pravi, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 200 g bele čokolade
  • 10 kašika šećera
  • 100 g mleka u prahu
  • 250 g margarina
  • 125 g putera
  • 500 g šlaga u prahu
  • 4 čaše kisele pavlake

Priprema:

I fil: Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Kada se puding ohladi sjediniti sa umućenim puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve sjediniti.

II fil: umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, lagano sjediniti varjačom.

beli-andjeo-tort2.jpg
Printscreen/Youtube 

Filovanje: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, staviti drugu koru, pa fil od pudinga preko fil od šlaga i tako redom dok ne potrošite sve kore. Odozgo celu toru premazati šlagom.

(Kurir.rs/Alo)

Bonus video:

01:15
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI Izvor: Kurir televizija